Mod i nya numret av Modern interiör

Nyheter (2022-11-03)

I september 2022 invigdes Quality Hotel Match på det ikoniska tändsticksområdet i Jönköping. Modern Interiör skrev om projektet.

Mer nyheter:

Inredningskoncept för nya Clarion Hotel The Pier.

Nyheter (2022-11-01)

Ett nytt Clarionhotell byggs på Geelys campus på Hisingen i Göteborg där Mod arkitekter ansvarar för inredningen. Hotellet som beräknas öppna hösten 2022 kommer att ha 254 hotellrum, två restauranger varav en med takterass, två barer, konferensytor och wellnessavdelning. Clarion Hotel The Pier, med dess 11 våningar, blir en ny internationell mötesplats i hjärtat av det Göteborgska innovationsklustret på Lindholmen.

Inredningskoncept för nya Quality Hotel Match.

Nyheter (2022-05-23)

Under 2022 invigs Quality Hotel Match i Jönköping. Hotellet som får 229 hotell­rum, konferens­ytor, gym, relax, bar och restauranger öppnar med bästa läge vid Vätterns södra strand och blir ett nytt landmärke för Jönköping.

Som namnet antyder är hotellet en del av det ikoniska tändsticks­området. Från hotellets lobby kommer gästerna direkt ner till den gamla produktions­lokalen för tändsticks­tillverkning från 1876, en lokal som nu blir en karaktärs­full restaurang med bar. Mod arkitekter ansvarar för inrednings­koncept och projekterar hotellets samtliga ytor med utgångs­punkt i områdets unika karaktär. Quality Hotel Match ingår i Nordic Choice Hotels.

Jönköpings Tändsticksfabrik. Litografi ur Sveriges industriella etablissementer 1872.

Byggnaden är ritad av Enter arkitektur och uppförs av Skanska. Fastighetsägare är Balder.