The Tree

Nyheter (2024-03-21)

”The Tree”, en konstinstallation som vi nyligen arbetat med för ett interiörkoncept baserat på elementet Jord. Trädet som förbinder alla former av liv...

Trädet symboliserar alla levande varelsers sammanlänkning och visdomens övergång genom generationer. Som en kraftfull metafor för enheten av dåtid, nutid och framtid. Trädet representerar motståndskraften, uthålligheten och berättelserna som formar vår existens. Det finns en teori om att träd är sammankopplade genom underjordiska nätverk.
Genom detta nätverk kan träd dela resurser, varna varandra för potentiella hot och till och med stödja svagare eller skadade träd. Denna sammanlänkning visar upp de rika och invecklade relationer som finns i naturliga ekosystem.


Genom att använda datoranimation för att väcka detta fenomen till liv i en lobby, överför denna konstinstallation meddelanden genom rummet. Ljus flödar från illustrationen och fortsätter ut genom utrymmet med belysningsljus installerade i golvet i en kontinuerlig slinga. Denna loop lägger till ett uppslukande element till upplevelsen, vilket gör den till ett engagerande och unikt interaktivt konstverk.

Närvaron av trädet vid ingången till utrymmet skapar en känsla av anslutning och jordning för besökarna, eftersom dess energi sprids över hela utrymmet, vilket skapar en sammankopplad relation mellan trädet och miljön. Denna kommunikation genom golvet möjliggör ett harmoniskt flöde av energi i rummet, vilket främjar en unik och naturlig atmosfär för alla som kommer in.

Mer nyheter:

Spännande nytt koncept för Slättö och Strawberry nya hotellkedja!

Nyheter (2024-02-21)

Vi är stolta för förtroendet att ansvara för inredningskonceptet och projekteringen för den nya hotellkedjan med fokus på hög kvalité på både hållbarhet och design. 

Det första hotellet beräknas öppna i Q2 2025 i Falkenberg, med 151 rum, restaurang, Drive-through, kids room, lounge, Co-working, och gym. 

 

Hotellet är anpassat för både kort- och långtidsboende, bilburna resenärer, idrottslag och människor som tillfälligt eller för en längre period behöver ett boende. Hotellets service och utbud kommer anpassas och justeras utifrån målgruppen och platsens behov, lokala aktörer och tillgänglighet för gästen kommer att bli viktiga byggstenar i projektet.

Stockholm design week 2024

Nyheter (2024-02-05)

Känslan som vi tar med oss är ”Quiet Luxury” transparens, materialitet,  hantverk, kunskapsdelning och hållbarhet.

 

 

 

Sofistikerad utan att vara pråligt med subtila och raffinerade element . Materialen är råa, avskalade med genomarbetade detaljer och utförda med sakkunnigt hantverk vilket skapar en känsla av tidlös lyx.
Ett tillvägagångssätt som fokuserar på hållbarhet genom minimalistiska designval och på så sätt skapar en känsla av lugn när branschen fortsatt brottas med klimatförändringar och miljömässig hållbarhet.

Många varumärken hämtade från sina arkiv och uppfriskande, eller hyllar traditionella hantverksmetoder och material.

C-Hotel

Nyheter (2024-02-01)

Mod arbetar just nu med renoveringen av konferensytorna på Clarion Hotel C, ett hotell beläget i hjärtat av Stockholm.